man hinner falla isär, man hinner plocka ihop

Februari tycktes ramla förbi mig, nu har körsbärsträden börjat blomma så smått och småfåglarna sjunger om morgnarna. Mars kom med förhoppningar, samtidigt som jag satte mig på planet till Riga. Och jag hade två fina dagar med min syster i staden som påminde om Göteborg, vi gick genom parker, tittade på fina hus, fikade billigt och shoppade (samtidigt som jag tänkte tänk om jag går förbi min äggdonator utan att veta om det?).

Och min syster var med mig när jag fick se det lilla embryot på en datorskärm innan insättning. Det var så häftigt, jag kände en sådan ömhet för att hon var med som stöd, men också för mina donatorer som gjorde detta möjligt. Och förhoppningarna fortsatte att bubbla i min bröstkorg på planet hem, jag lämnade Riga med en handfull embryon i frysen och kanske kanske kanske ett växande i min livmoder. Åh, tänk om? Tänk om!

Så är jag nu mitt inne i det jobbiga som en väntan innebär; försöker låta bli att googla fram gamla Familjelivtrådar eller oroa mig för sådant jag inte har någon kontroll över. Jag har spenderat några lediga dagar med att spela Nintendo, sträckkolla fantastiska Shrill och slökolla på Love is blind (herregud, detta program?), läsa, vila bredvid katten, gråta efter att ha sett en liten blödning i trosskyddet och varje kväll lägga handen på min mage och tänka snälla, stanna! om och om igen.

12 kommentarer

  1. Åhhhh, så spännande! Och hemskt jobbigt. Och hoppfullt. Allt på samma gång. Mycket känslor. Minns så väl hur jag försökte läsa in positiva tecken i varenda känsla i min kropp. Ville så desperat äntligen lyckas efter allt elände.
    Jag vill så gärna höra att det går vägen för dig nu.
    Sänder en uppmaning till det lilla pyret att genast grotta sig in på lämpligt ställe och slå sig till ro de närmaste 9 månaderna.
    Kram!

  2. Åh, vad jag hoppas med dig. ❤️ Jag tänker på dig ofta och hoppas att du kan hitta vila och andrum trots denna jobbiga väntan. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s