oh I need you more than ever now and light breaks through somehow

Så har sommar blivit sensommar, augusti har blivit september men jag kan inte låta bli att undra varför så många redan plockat fram halsdukar och mössor. Jag känner mig nostalgisk över sommaren som var alldeles för kort, så som den alltid är, samtidigt som jag känner mig förväntansfull inför hösten och vad som ligger framför mig.

För en månad sedan fick jag en ny behandlingsplan av kliniken i Riga och jag har skrivit på ett kontrakt, äntligen några steg i rätt riktning. För en vecka sedan påbörjade jag min behandling (en hormonspruta) inför insättningen och nu väntar jag på att min mens ska komma, så att jag därefter kan fortsätta behandlingen. Jag märker hur den stressar mig, väntan och oron som följer. Jag tänker på hur ironiskt det kan vara; hur jag nu otåligt väntar på att få se mensfläckar på toalettpappret men hur ångestfyllda mina toalettbesök kommer att bli efter insättningen då mensfläckar är det sista jag vill se. Det får en slags hopplöshet och trötthet att ramla över mig, jag är så himla trött. På att inte ha kontroll över min egen kropp, på att vänta och längta och dagdrömma. Tröttheten gör så att jag stannar hemma från jobbet i några dagar, men blandas då bara ut med mitt dåliga samvete.

Samtidigt vill jag tro att det kommer bli bättre, att det här kommer att passera, att jag faktiskt en dag kommer att ligga med mitt nyfödda barn på bröstkorgen och tänka det här var värt allt det svåra och svarta. Så går jag en sväng inne på Lindex, stannar till vid barnavdelningen och fastnar för en body med små leoparder på, går till kassan för att betala innan jag hinner ångra mig. När jag kommer hem viker jag ihop bodyn, lägger den i en byrålåda och känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken, hur längtan river som hundratals rosor under huden.

12 kommentarer

 1. Jag känner så väl igen mig. Väntan gjorde mig helt galen och vissa dagar var det outhärdligt. Jag var också hjälpt till föräldraskap i Riga. Från det hårda klimat och rent otrevliga bemötande som jag fick i Sverige på kliniken i Göteborg släppte allt när jag väl kom på plats där de kunde hjälpa mig. Jag önskar dig lycka till så innerlig, så här på håll. Varmaste hälsningar Charlotta

 2. Hej!
  Jag hamnade på din blogg av en slump och jag fastnade för hur öppenhjärtlig du är med din längtan efter barn och ditt skriftspråk är fängslande och berör mig.
  Jag är själv lite till åren kommen och har varit så orolig för att inte få barn. Nu hade jag den fantastiska turen att träffa min fina man och vi har precis fått en son. Även om vi blev gravida ganska snabbt så kan jag till viss del sätta mig in i dina känslor och jag hoppas av hela mitt hjärta att du snart ska få en egen liten bebis. Det måste bara bli så och jag tror verkligen det❤
  Varma kramar från Alexandra

 3. Jag hoppas också så innerligt att det lyckas. Önskar av hela mitt hjärta att du får den hjälp som krävs för att din dröm ska uppfyllas. Kram ❤

 4. Åh, jag hoppas verkligen att det går bra. Jag är i en liknande situation som dig (delvis) och har nu plussat efter att ha fått ett litet donator-ägg. Väntan är oändligt lång, förstår precis vad du menar. Försök att distrahera dig med vänner, familj, film, jobb, vad som helst. Och tänk positiva positiva tankar. Från insättningsdagen så är du gravid!!

 5. Du är så stark och modig! Tänk som du kämpar!
  Jag vet att du nu är i rätt händer och jag ser fram emot fortsättningen på bloggen:
  – När du skriver om gravidnojor istället för fertilitetsångest
  – När du sedan skriver om förlossningspanik
  – När du skriver om amning och sömnlösa nätter och obeskrivlig kärlek till ett litet knyte
  – Etc etc
  Det kommer att bli så bra!
  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s