känns som att vi är galaxer ifrån men jag undrar om det är som det låter

Så ligger nu fyra veckors semester och en fyrtioårsdag bakom mig, kallare vindar har börjat blåsa in och skolbarnen har vuxit flera centimeter under sommarlovet och jag undrar återigen hur det är möjligt för tiden att bara rusa fram så här. Som alltid har jag så himla svårt för att förlika mig med tanken på att semestern är slut, att även sommaren börjar gå mot sitt slut. Jag har ju haft det så bra. Jag har sovit länge om morgnarna, badat i havet, lyssnat på sommarprat (Erik Niva, Marie Nilsson Lind och Carina Bergfeldt var bäst), turistat i Berlin, gått på bio, åkt karuseller, läst mer än en bok, blivit firad som aldrig förr.

Och jag har sett hur mammorna på stranden smörjer in sina barn med solkräm, bär dem ner till vattnet, badar med dem i vågorna. Jag har sett hur mammorna knyter små badrockar, plockar fram sandiga ostmackor och mariekex och det har hänt någonting i mig. På samma sätt som när mamma säger vad många gravidmagar man får se när vi går på stan och jag redan har tänkt samma tanke. Det är omöjligt att få någon slags semester från längtan, den sipprar fram mellan sprickorna och lägger sig som en sorg i halsgropen, i bröstkorgen.

Så är jag nu fyrtio och jag svarar att det känns konstigt när någon frågar; hur kan jag redan vara fyrtio när det känns som om jag nyss var tjugofem eller trettio? Samtidigt tänker jag att allt det bästa kanske inte hänt än, kanske kommer jag att vara någons mamma nästa gång jag fyller år? Jag vet, jag har tänkt så i flera år nu, men än fortsätter jag att hoppas.

På min födelsedag går jag ner till havet när det håller på att mörkna, stranden är nästan folktom och jag är den enda som badar. Jag klär av mig under vattnet, låter vågorna smeka min kropp och känner mig plötsligt fri och stark, så himla stark. Låt komma vad som komma ska tänker jag och blundar med ansiktet mot himlen, innan nästa våg kommer.

8 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s