du trodde att om vi bara tror på nåt så vänder det

Samtidigt som förhoppningarna bubblar och sommaren rusar fram till ljudet av havsvågor, gräsklippare och fiskmåsar, ramlar plötsligt ensamheten över mig. Den får mig att kippa efter andan, tänka negativa tankar om mig själv och gråta så som jag inte gråtit på väldigt länge.

Jag antar att det är känslan av att stå utanför andras sammanhang, att inte tillhöra någon annan familj än min ursprungsfamilj. Jag är såklart tacksam för mina vänner och ursprungsfamiljen, men jag längtar så mycket att jag ibland känner mig hudlös efter ett eget sammanhang, en egen familj som bara jag och mitt barn (och katten) är en del av. Jag antar att det är sommaren och den kommande semestern som gör att ensamhetskänslorna växer sig starkare nu, det blir så tydligt att jag står utanför, att jag inte är någons första val. Jag scrollar förbi instagrambilder på badande barn och semesterglada familjer, tänker att jag borde ta semester från instagram också och istället läsa en massa böcker så att jag får tillbaka min läslust.

Och om sex veckor fyller jag fyrtio och jag som trodde att jag skulle få fira den som någons mamma, jag undrar om det får bli så nästa födelsedag istället? Så många tänk om-tankar som snurrar i mitt huvud. Tänk om det kommer att kännas så här resten av mitt liv, tänk om det aldrig kommer något barn, tänk om jag aldrig mer får uppleva hur det är att vara kär i någon som är kär i mig, tänk om min kropp inte klarar av embryoadoptionen, tänk om tiden rinner ut? och så vidare tills tankarna gör mig utmattad och jag börjar spela candy crush istället.

4 kommentarer

  1. usch, alla de där ”tänk om”… på nåt sätt är det bästa att man inte vet nåt om framtiden. det kan bli precis tvärtom, dina ”tänk om”: ”tänk om nån blir kär i dig snart” ”tänk om det kommer ett barn”, glöm inte det, att det kan bli precis hur bra som helst också<3 ❤
    kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s