och jag har lämnat allt som tynger mig på vägen hem till dig

Maj rusade förbi mig, snart har juni gjort detsamma. Vårterminen är slut och det har varit skolavslutning, nu längtar jag efter semestern som börjar om tre veckor. Och det har varit midsommar, den var finare och roligare än förra året och jag är så tacksam för mina vänner, att de finns i mitt liv. Jag undrar hur nästa midsommar ser ut minns jag att jag sa då för ett år sedan, drömmandes om att det skulle finnas en bebis vid min sida. Det blev inte så, men det har trots det varit en fin midsommarhelg.

Tankarna rusar lätt iväg, dem också. Jag var hos en psykolog för att försöka få ordning på alla tankar som skaver och svärtar ner, men hon var mest intresserad av att prata om min barndom och mina tonår så jag avbokade nästkommande samtal. Sedan var jag hos en gynekolog eftersom jag ville göra en undersökning och prata om min oregelbundna mens, men hon la fokus på min vikt (som aldrig varit ett problem under mina IVF-behandlingar) och skrämde upp mig när hon sa att min oregelbundna mens kan betyda att jag är på väg in i klimakteriet. Det här vet jag inte vad det är, det har jag aldrig sett sa hon sedan när hon undersökte mig, men det verkade inte heller vara något värt att kollas upp. Jag fick i alla fall Provera utskrivet, så att jag kan få en blödning.

Imorgon är det på dagen ett år sedan jag stod med ett negativt graviditetstest i handen, darrandes på rösten när jag pratade med mamma i telefon. Ett år kan rymma så lite och så mycket på samma gång, ibland känns det som om jag åldrats ännu mer och jag känner mig så himla trött. Samtidigt bubblar nya förhoppningar upp som sockerdricka i bröstkorgen och tankar på att det faktiskt kan bli bra, ändå. Jag har kontakt med en klinik i Riga och kommer att få en behandlingsplan vid min nästa mens. Jag har fått välja en äggdonator och allt känns fortfarande lite surrealistiskt, men jag tror att jag är på väg i rätt riktning nu. Och jag kan inte låta bli att undra hur nästa midsommar ser ut.

4f54bae5-9dbb-4d85-96ee-0ae922f184ba

8 kommentarer

  1. Jaaaaa!!!!! Jag blir så glad att höra att du börjar komma upp till ytan och känner dig redo för nästa steg. Starkt jobbat! Du gör helt rätt och jag hoppas du får komma vidare i rask takt nu. Storsatsning på 2020. Låter bra, tycker jag.
    Håller tummarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s