en övergiven sång spelar för mig gång på gång, vill övertala mig att allting kommer ordna sig, men inga stjärnor lyser

En vecka senare och februari har nu blivit mars, några körsbärsträd har redan fått sina första små blommor och häromnatten vaknade jag till vid fyra och hörde hur fåglarna kvittrade utanför fönstret. Sorgsenheten fortsätter att sippra ut, lägger sig ibland som en blöt filt över mig. Som när en kollega berättar att hon är gravid och säger du missar egentligen inget, det är ingen hit att vara gravid fastän hon känner till min längtan. Och idag har jag stannat hemma från jobbet igen, hjärtat fladdrar under min tunna hud, ibland känns det som om hjärnan ska börja brinna.

Jag är så himla himla himla trött, det är mycket som snurrar i mig. Beslut som måste fattas, saker som ska falla på plats. Hur vet jag vilken klinik jag ska vända mig till, hur vet jag vilken äggdonator jag ska välja, hur mycket pengar kan jag lägga på detta? Jag känner mig stressad, även om jag vet att jag inte behöver stressa nu, jag har fortfarande tid på mig. Men samtidigt fortsätter sorgsenheten att sippra ut, samtidigt river längtan ständigt som tusen nålar upphöjt till hundra i min kropp.

491179d8-ebc3-4b2b-8092-ebf2631bdd03

18 kommentarer

 1. De där ”tröstande” kommentarerna… Under mina barnlösa år, när längtan alldeles slet sönder mig fick jag höra liknande. Jag jobbar på skola och fick höra hur himla skönt det måste vara att komma hem och slippa träffa barn när jag träffat barn hela dagen. Detta från en kollega som visste hur mycket jag längtade efter barn. Jag fick också höra hur kul det var att mina syskon fått barn. Det var det så klart, men syskonbarn kunde för min del inte fylla tomrummet efter ett eget barn. Det var jättejobbigt att tre av mina syskon fick barn inom fyra månader och själv stod jag utan. Folk menar oftast väl, men fasen vad kommentarer kan svida.

 2. Alltså, hur okänslig får man vara? Vilken dum kommentar. Förstår inte att folk ofta är så tanklösa och verkar ha så otroligt svårt att ens försöka sätta sig in i en annan människas situation.
  Jag hoppas att allt kommer att falla på plats snart. Kan bara föreställa mig hur utmattande och tärande de måste vara. Du kommer bli världens bästa mamma en dag, det känns verkligen meant to be! Massor med kramar och kärlek till dig! Allt kommer bli bra!

  1. Åh, blir så glad och pepp, tack snälla du! Det är verkligen utmattande, men jag tror ändå att det en dag kommer att vara värt det. Kram! ❤️

 3. När jag var mitt i IVF-träsket och kände mig död på insidan, kom min bästa vän förbi och ville gråta ut för att hon blivit gravid av misstag med barn nummer 3. Hon ville göra abort, men maken krävde att hon skulle behålla barnet för att han ännu inte fått en son. Själv hade jag kämpat i flera år för att få ETT barn (kön fullständigt irrelevant!) och istället fått missfall, missfall, sår i själen, raserad ekonomi, missfall igen och sedan ett utomkvedshavandeskap när jag äntligen blivit gravid på nytt. Jag hade just tvingats operera bort mitt efterlängtade lilla knytte som förirrat sig ut i en äggledare, och väninnan ville ha tröst för att hon var gravid. Herregud så ont det gjorde!
  Men… Till slut var det min tur. Jag har två fantastiska ungar som effektivt suddat bort all sorg.
  Jag hejar på dig! Det är din tur nu.

 4. Avsett typ tre timmar på att researcha nätet efter andra svenskor som gjort samma sak i utlandet. Efter detta ta den som ett par andra tycker varit seriös och prisvärd. Ang att välja donator så välj två grejer, typ ”musikalisk” eller ”högskoleutbildad” eller vilka kriterier man nu kan tänkas ha. Kanske är det viktigt för dig att ha en donator som är utseendemässigt lik dig, så kan du ju a det som urvalskriterium. Sen bara välj första bästa som någotsånär möter dina kriterier 🙂 Ang. hur mcke du ska lägga på detta så skulle jag om jag var du lägga allt jag hade möjlighet att lägga om så krävdes. Finns ju liksom ingenting alls som är lika värt att lägga pengar på som detta….

 5. Det kommer att bli bra. Det kommer inte att spela någon roll, sen efteråt, vilken donator du valde, eller hur barnet ser ut. Det kommer helt enkelt att vara ditt barn.
  Jag har tre som inte har en gnutta av mitt dna i sig och dessutom måste ju andra påpeka det med jämna mellanrum. Inte ens det gör något längre. Det blir bra.

  1. Vår son kom till oss via äggdonation, han är lite lik min man men inte jätte lik. När vi va o grekland förra sommaren och hade hängt vid samma strand i en vecka så
   Sista dagen kommenterade servitören, he doesn’t look anything like you. No sa jag och tittade på min son och log. Världens finaste son är han 😍

 6. Folk är helt hjärndöda när det gäller detta! Helt obegripligt vad mycket dumt jag fått höra genom åren. Har haft 11 missfall, gjort två omgångar med IVF-PGD och nu är jag 38, har världens finaste sambo och två hästar och katter så jag vet att det inte är så illa egentligen. Har klarat det ganska bra trots att jag varit mer eller mindre konstant gravid i fem år, men nu ett år efter sista försöket så känner jag mig sliten. Det har varit en tung vinter, men nu börjar det bli vår igen och kanske ska det bli bättre. Vi har anmält oss som fosterhem så går en kurs här nu på det temat, och kanske blir det ett bra alternativ för oss. Vem vet. Är i alla fall säker på att jag inte är stark nog att börja mixtra med min kropp igen trots att tiden nästan runnit ut, och det är ju ganska så tungt att inse det. Önskar dig all lycka, försök att inte tappa bort dig själv på vägen ❤ ❤ ❤

 7. Hej! Du har säkert funderat på adoption, men inte blivit ett val. Det är annars också världens finaste chans att få ett barn, även om det inte är ens DNA. Något som i slutändan – är fullständigt irrelevant. Alla barn är någons barn och förtjänar all världens kärlek. Och det gör du med. All lycka till ❤️

 8. Så himla otaktisk kommentar! Tyvärr kan det ju ofta bli så himla fel när folk omkring en ska försöka komma med ”peppande” kommentarer. Lycka till och hoppas att du får lite mer klarhet i alla funderingar. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s