om vägen var rak, men vägen är skruvad som en psykopat min vän

Det kommer ju inte ta första gången, XX fick göra det tre eller fyra gånger säger min kollega när vi pratar om inseminationer och bebisar och jag vet att hon förmodligen har rätt, jag vet att det är ovanligt att bli gravid vid första försöket. En annan kollega frågar om jag varit i Danmark ännu och samtidigt som det är skönt att kunna prata öppet om det stressar det mig. Jag längtar efter julledighet, tänker att jag ska äta knäck bada badkar läsa böcker brodera titta på julfilmer och försöka varva ner, andas ut. Tänker att det kanske är den här stressen som gör att mensen uteblir vissa månader, att ägglossningen jag väntat länge på nu inte tycks komma, att de dyra ägglossningsstickorna börjar ta slut. Tänker att jag kan lika gärna vänta en månad till, har ju redan väntat så länge. Tänker att 2017 är kanske året då allting faller på plats, äntligen?

Försöker låta bli att tänka på det där andra. Att det kanske är något som är fel. Att det kanske redan är försent. Försöker dämpa mina förväntningar något, men det är svårt. Jag hade ju redan tänkt ut hur jag skulle berätta för min familj på julafton; hur jag skulle skriva god jul moster på paketet till min syster och god jul mormor och morfar på paketen till mina föräldrar. Men jag vet, det betyder inte att det är försent, den här resan har förhoppningsvis bara börjat.

Annonser

10 Comments

 1. Hej!
  Följt dig länge nu och jag håller verkligen alla tummar och tår för att ditt 2017 kommer bli det bästa året någonsin.

  Du har ju säkert koll men vill ändå tipsa om billiga-tester.se De har fått kränga både ägglossnings o grav-test till mig.
  Gud vad det lät sponsrat det här haha men de har himla bra pris 🙂

  Kram,
  /C

 2. ❤❤❤ googla Marisa Peer och fertilitet. Hon har lite videos uppe på youtube. Typ att det är möjligt med tankens kraft att styra sin fertilitet.
  Kram!

 3. Hoppas att ägglossningen kommer snart så att du kan åka ❤ Stress kan störa mensen. Min har varit regelbunden sedan tonåren trots perioder av ätstörningar men när jag varit under rejäl stress har den ibland krånglat. Och kommit för sent, eller för tidigt… Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s