en kyss innan du går, en kyss att bygga en dröm på

Att bläddra i gamla fotoalbum hemma hos mina föräldrar, skratta lite åt åttiotalsfrisyrer och åttiotalskläder, försöka minnas alla stunder som fångats genom kameran. Jag tänker att mina föräldrar var yngre än vad jag är nu när de hade småbarn under åttiotalet, tänker på tiden som rusar fram utan att vänta. Jag undrar om livet blev som de tänkt sig, undrar om jag är en besvikelse så som jag ofta känner mig.

Att bläddra i gamla fotoalbum och känna hur längtan brer ut sig i kroppen, i rummet. Längtan efter egna fotoalbum att fylla med minnesbilder som någon kanske kommer att skratta lite åt om trettio år eller så. Längtan efter att få höra ihop med någon annan, inte vara den som är utan och utanför. Att känna hur jag avskyr att vara singel, att jag inte har några singelvänner (som vet hur det är) att luta mig mot, att mamma åter igen frågar hur det går med dejtandet, att jag tappat orken och lusten när det gäller dejtandet och bara rycker på axlarna när mamma frågar.

Att gå på gamla gator för att komma in i skogen och plocka årets första vitsippor med molnen som rör sig och fåglarna som kvittrar som enda sällskap. Att känna vinden i mitt hår, hur vitsipporna doftar, hur gruset dammar under mina fötter. Hur våren trots allt blåser värme tillbaka i min bröstkorg så att jag måste le när jag går hemåt med en stor bukett vitsippor i min hand. Och farmor, jag tänker alltid på dig i april, om du vore här skulle jag berätta om längtan och våren och glädjen i att se fram emot vardagen igen nu när jag har någonstans att gå.

vitsippa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s