vad jag bryr mig om nu är att från samma säng lyssna till samma regn

Snart snart är långsamma, gråa januari slut. Jag kan ana det ljusa, mörkret kommer inte vid fyra längre och snön försvinner snabbt från marken. Våren är min favoritårstid, jag blir alltid rastlös i januari och längtar dit. Till ljumma vindar, vita converse mot torr asfalt, gröna vita rosa träd, fåglar som sjunger och förhoppningar som bultar under jeansjackan.

Så googlar någon vill inte vara hemma ikväll och ensamhet i tvåsamhet och hamnar bland mina ord. Och jag drömmer så konstigt om nätterna, ofta om P och ofta om andra män. Ensamheten, oron, tvivlet som fyller mina drömmar och lägger sig under huden när jag vaknar. Kroppen som varje morgon längtar efter någons värmande, helande händer.

Så frågar mamma något nytt på dejtingfronten eller har du gett upp? en kväll när jag är hemma hos mina föräldrar och vi dricker vin. Jag skakar på huvudet, säger något om att jag ska ta tag i det där snart. För jag vill ju det, även om det kan tyckas att jag gett upp. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska börja, om jag vågar öppna upp min bröstkorg igen. Jag tänker på hur berusande och kittlande det var att bli kysst av M med de vackra skrattrynkorna, hur fort han planterade förhoppningarna i mig och hur fort han suddade ut dem. Jag vill försöka tänka att det var värt det; jag fick i alla fall känna den där berusningen. Och jag vill känna den igen.

Så läser jag om ett frieri och tänker på hur fort det kan gå, om man nu träffar rätt. Så tänker jag på de där lyckliga sluten, som alltid är någon annans. Jag undrar om det finns ett för mig också?

Annonser

4 Comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s