fortsätt, när mörkret kommer och allt gör ont

Gör vi inte det vi gör för att bli älskade? säger hon i filmen som jag sett så många gånger nu och jag ligger under täcket med mina kalla fötter intill kattens varma kropp. Tv-bruset överröstar allt det där som ekar mellan väggarna och bröstkorgen, i alla fall för stunden. Tomheten brer ut sig, men känns lite mindre när katten spinner högt och vill vara nära. Jag gillar hur han ser på mig när jag tittar bort säger hon i filmen och jag tänker på paret jag skyndsamt gick förbi häromdagen vid ett övergångsställe. Hur de stod kvar och kysstes trots det gröna ljuset, hur det svarta klibbiga sköljde över mig som vågor.

Så är årets sista dag här, men det känns som om årets första dag nyss var? Tiden som skyndar fram och jag som säger det hela tiden. Det känns som om jag bara låtit dagarna passera, ännu ett år. Samtidigt känns det annorlunda, som om en förändring har skett trots att den inte syns. Som om jag kommit lite lite närmare där jag vill vara. En försiktig hoppfullhet som inte riktigt fanns där under årets början.

Du är snart där är låten jag lyssnat mest på det här året, låten som byggt bo i min bröstkorg. När ångesten rivit hål på min hud, när jag spenderat några nätter med att fundera på vad jag skulle göra med katten om jag skulle trycka det vassa ännu hårdare mot mina handleder, när självförtroende övergivit mig. Så har orden legat där någonstans i min bröstkorg som bomull; jag tror att när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än. Jag vill inte stanna nu, jag vill se vad som väntar. Jag vill fortsätta hoppas.

Hej då 2014, du ramlade förbi mig men blåste tillbaka lite hopp under min hud till slut. Hej 2015, vi kan väl bli goda vänner du och jag?

cloud

Annonser

2 Comments

  1. Så otroligt fint du skriver. Jag hoppas att du får det du längtar efter i livet och att ni blir kompisar, du och 2015. En varm kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s