du säger att kärleken aldrig var till för dig, att du aldrig känt vinden högt över trädtoppen

Att stå vid samma strand som jag ofta var vid som barn, att hålla min systerdotter hårt i handen och hoppa genom höga vågor och skrikskratta ikapp. Att känna mig mer levande än någonsin där i vattnet med henne, tänka att jag kommer spara just detta minne på ett särskilt ställe så att jag kan ta fram det när jag behöver och hoppas att hon gör detsamma. Och att sitta bredvid henne när hon ritar, lyfter på huvudet och frågar om jag tycker det är jobbigt att vara stressad. Eller när vi sitter på en filt i trädgården och hon frågar om jag någon gång blivit retad. Så pratar vi om det; hur det känns att vara stressad, att det finns personer som kan vara lite taskiga och annat mellan himmel och jord. Så tänker jag att hon måste vara den klokaste jag känner, att jag vill bära henne högt genom livet.

Att få se en bild på en alldeles ny ljuvlig efterlängtad bebis och känna sådan enorm glädje och sätta mig på tåget mot storstaden av längtan. Att få hålla min bästa väns bebis Doris i min famn när hon är en dag gammal, stryka handen över hennes kinder händer fötter och bli fullkomligt förälskad. Att undra om jag någon gång får höra det efterlängtade lejonvrålet. Om min bästa vän någon gång får hålla min bebis i famnen och känna samma som jag. Om mina syskonbarn någon gång får kusiner att hoppa i havsvågor och skrikskratta med. Att ständigt komma tillbaka hit, fastna i detta.

Att höra någon prata om sin granne som en slags sorglig figur; någon som aldrig fick barn och som lever i ensamhet med katten. Att undra om jag kommer bli den där sorgliga figuren som andra pratar om. Att läsa någon annans ord och känna igen tankarna som om de vore mina egna. Att känna mig ensam även när jag har människor omkring mig, det finns ingen som är min och jag finns inte i någons blick tankar bröstkorg. Att somna med ett blekt sommarminne bakom mina ögonlock, jag är rädd att jag ska glömma hur det kan kännas. Att gå med längtan i varje steg jag tar.

Annonser

8 Comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s